Skip links
DIATRETA

Zašto

Nevesinjska 1?

diatreta

Moderno

i funkcionalno.

Neto nadzemna površina
4.000
Nalazimo se

U samom srcu Beograda

Na Vračaru, gde se na jedinstven način spaja drevno i savremeno, na mestu mešanja tradicionalnog i kosmopolitskog duha, izabrano je idealno mesto za gradnju nove luksuzne stambeno-poslovne zgrade. Objekat će se nalaziti na uglu ulica Makenzijeve i Nevesinjske, možda i najlepše ulice Vračara, prepoznatljive po širini uličnog fronta, osunčanosti tokom celog dana, šarmantnim kafeterijama i restoranima smeštenim u jedinstvenu zelenu oazu. Nadomak čuvene i sada moderno uređene Kalenić pijace, velelepnog Hrama Svetog Save, uz dečije vrtiće, škole, igrališta, bolnice, pozorišta i ostale sadržaje u neposrednoj blizini, koje ovu lokaciju čine idealnim mestom za stanovanje.

Objekat

Struktura objekta

Zgrada se sastoji iz tri podzemne etaže sa parking mestima i tehničkim prostorijama, prizemlja sa ulaznim holom i portirnicom za vlasnike stanova, kao i lokala namenjenih komercijalnim sadržajima. Na prvom spratu su poslovni prostori kojima se pristupa putem nezavisnog ulaza iz Makenzijeve ulice. Preostalih sedam spratova čine stambene jedinice organizovane u formi dvosobnih, trosobnih, četvorosobnih i petosobnih stanova. Za sve stanare obezbeđena su parking mesta u podzemnoj garaži, kojima se pristupa posredstvom dva autolifta.

Gradnja

Najkvalitetniji materijali

Holovi i stanovi su opremljeni prestižnom opremom i završnim materijalima vrhunskog kvaliteta i dizajna, u skladu sa estetikom kakvoj težimo. Stručni tim arhitekata, dizajnera enterijera, kao i ostali profesionalci koji realizuju naš projekat, deo su drugačijeg koncepta stanovanja koji stvaramo. Rešenja za vaš prostor spoj su ideje, dizajna i estetskog umeća koji će sinhronizovati spoljašnji i unutrašnji izgled objekta. Naša estetika zasnovana je na čistim, jednostavnim formama, oplemenjenim luksuznim detaljima, svetlošću i zelenilom.

Materijali

Fasada

Ventilisana fasada se može definisati kao spoljni pokrivač i metod zaštite za zgrade, koji se sastoji od šupljine između konstruktivnog zida zgrade i njene fasadne obloge. Pridev „ventilisana“ se koristi jer šupljina omogućava prirodnu i kontinuiranu ventilaciju zida zgrade, slično efektu dimnjaka (hladni vazduh ulazi unutra sa dna i izlazi topao na vrhu). Samim tim, sa „cirkulacijom vazduha“ na zidu, uobičajena vlažnost i tipična kondenzacija tradicionalnih fasada se izbegava i postiže se veći izolacioni komfor. U pogledu toplotne energije, ventilisane fasade smanjuju količinu toplote koju apsorbuje zgrada u toplim vremenskim uslovima usled delimične refleksije sunčevog zračenja od strane omotača, ventilisanog vazdušnog sloja i zbog primene izolacionih materijala (tvrdo presovana kamena vuna), čime se postiže znatno smanjenje troškova klimatizacije objekta. Obrnuto, zimi, ventilisani zidovi uspevaju da zadrže toplotu, što dovodi do uštede u pogledu grejanja. Ventilisana fasada garantuje visok nivo životnog komfora.

bravarija i stolarija

Bravarija i stolarija

Fasadna bravarija (staklene stene, prozori i balkonska vrata) izrađuje se u potpunosti u skladu sa najnovijim standardima iz ove oblasti. Profili su aluminijumski, velike ugradne dubine štoka u kombinaciji sa trostrukim niskoemisionim staklom, a koji se primenjuju isključivo kod visoko izolovanih objekata, zadovoljavaju standarde pasivne kuće (en. razred A+). Velike staklene stene na dnevnim i spavaćim sobama omogućavaju pun pogled prema terasi i spoljnjem prirodnom okruženju. Stručni tim arhitekata, dizajnera enterijera, kao i ostali profesionalci koji realizuju naš projekat, deo su drugačijeg koncepta stanovanja koji stvaramo. Rešenja za vaš prostor spoj su ideje, dizajna i estetskog umeća koji će sinhronizovati spoljašnji i unutrašnji izgled objekta. Naša estetika zasnovana je na čistim, jednostavnim formama, oplemenjenim luksuznim detaljima, svetlošću i zelenilom.

Ulazna sigurnosna vrata su blindirana i pružaju maksimalan stepen protivprovalne i protivpožarne zaštite. Sigurnosna kasa-brava sa zaključavanjem u tri smera i šest tačaka, poseduje i tri fiksna šipa za blokiranje šarki, a odlikuje ih visoka zvučna izolovanost. Visokokvalitetna unutrašnja vrata izrađena su od lameliranog drveta, čiji je štok obložen medijapanom debljine 6mm, a okov vrata sadrži tri skrivene šarke i najkvalitetniju magnetnu bravu. Završna obrada krila i štokova je bojeni medijapan.

završne obloge

Podne i zidne obloge

U skladu sa visokim nivoom opremanja kompletnog objekta, kao završna obloga podova dnevnih soba, hodnika i spavaćih soba primjenjivaće se višeslojni parket od najkvalitetnijeg hrasta, velikih formata i vrhunske završne obrade koji garantuje siguran i kvalitetan gotov proizvod, bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta. Odlikuje se izuzetnim mehaničkim svojstvima, trajnošću i savršenim nijansama boja. Kupatila, kuhinje, vešernice i toaleti oblažu se kompletno najkvalitetnijom granitnom keramikom izrađenom u pločama velikih dimenzija što će ispuniti visoke estetske zahteve i najprobirljivijih korisnika.

Sanitarija

Oprema za kupatila - sanitarije

U kupatilu započinjemo i završavamo svaki novi dan. Upravo zato, ovoj prostoriji i njenom opremanju smo posvetili posebnu pažnju, tako da svako kupatilo vašeg budućeg stana odiše komforom. Potrudili smo se da izborom najkvalitetnijih renomiranih svetskih proizvođača sanitarnih uređaja i galanterije, pored nesporne funkcionalnosti svakog elementa budući korisnici uživaju i u vrhunskoj estetici, jer nam je jasno da pažljivo planirana kupatila prave razliku i ostavljaju utisak.

Grejanje i hlađenje

Grejanje i hlađenje

Sistem grejanja i hlađenja u stambenom objektu omogućen je individulanim sistemom visoko efikasnih toplotnih pumpi vazduh-voda za svaku stambenu jedinicu posebno. Toplotne pumpe su proizvod renomirane svetske kompanije, poslednje tehnološke generacije i obezbeđuju sigurno grejanje i hlađenje i na ekstremnim temperaturama (zimi do – 20 C, a leti do + 45 C). Ovaj sistem pruža korisniku potpunu fleksibilnost, energetsku efikasnost, kontrolu i uštedu u potrošenoj energiji tokom cele godine koja se kreće 60%-85% u odnosu na tradicionalne sisteme grejanja i hlađenja.

Tehničko rešenje unutrašnjeg grejanja i hlađenja svake prostorije sastoji se od modernih i ultra tankih zidnih fancoil-a, što obezbeđuje najbolju moguću distribuciju toplog (hladnog) vazduha u prostorijama. Ovakvo rešenje, uz elektronsku regulaciju temperature preko zidnih touch-screen panela u svakoj prostoriji i daljinsko upravljanje i komandovanje preko android (iOS) aplikacija, omogućava komfor korisniku i vrhunsku klimatizaciju / prirodno strujanje vazduha, bez buke i prašine. Podne površine u kupatilima, kuhinjama i terasama opremljene su nezavisnim, upravljivim sistemom podnog grejanja.

Smart home

Smart Home sistem

Smart-home sistem podrazumeva automatizovan i bežični način upravljanja uređajima u vašem stanu. Upravljanje se izvodi direktnim zadavanjem komande na telefonu ili tabletu, kao i podešavanjem vremenskog rasporeda za svaku od podržanih funkcija. U svakom stanu omogućeno je upravljanje osvetljenjem, sistemom grejanja i hlađenja, roletnama. Smart-home tehnologija, poznata i kao kućna automatizacija, ima zadatak da obezbedi sigurnost doma, udobnost i energetsku efikasnost. Instaliranim smart-home sistemom osim što olakšavate življenje, postižete uštedu energije, vode i drugih resursa, jer ih koristite efikasnije.

30+
Godina
100+
Realizovanih projekata
100.000+
Izgrađenih m²
Želite da sarađujemo?
Pozovite nas
Uvek smo dostupni.
+381 63 7108028
Pošaljite nam mejl.
office@diatreta.com
Pogledaj
Drag