Skip links

Investitor

Poslovni prostor

Vaše mesto uspeha!

nastanak

Diatreta d.o.o.

Diatreta d.o.o. je firma nastala u Beogradu kao ćerka firma građevinske kompanije IGP Fidija iz Podgorice.

Nastala je prvenstveno sa željom da se 35 godina sticanog iskustva matične firme u izvođenju građevinskih radova širom Crne Gore, kako kapitalnih javnih objekata tako i sopstvenih investicija, proba iskoristiti da se i na složenom i izazovnom tržištu metropole kao sto je Beograd, dokažemo i ostavimo svoj pečat.

nevesinjska

Nakon uspešno izvedene prve investicije u Nevesinjskoj 1a koja je bila "probni balon" za sve dalje aktivnosti ubrzo kreće gradnja luksuznog objekta na susednoj lokaciji Nevesinjska 1,koja bi trebalo da postavi nove standarde gradnje u ovom, prepoznatljivom kraju Beograda.

Svakako, dalja intencija je da se ne zaustavimo na tome jer naš stručni tim i kompanija koja zapošljava preko 120 ljudi garantuje sposobnost za dalji razvoj i širenje sa namerom da ostavimo dubok trag u delu stanogradnje u Beogradu.

Konsalting

Naš stručni i iskusni tim pruža sve vrste konsalting usluga pravnim i fizičkim licima.

Inženjering

Izrada i kontrola tehničke dokumentacije i nadzor nad građenjem objekata.

Izgradnja

Stručno i kadrovski osposobljeni za izvođenje svih vrsta radova u visokogradnji i niskogradnji.

Promet nekretnina

Funkcionalni i kvalitetno opremljeni životni i poslovni prostori na atraktivnim lokacijama.

Fidija

Dva objekta u Nevesinjskoj ulici samo su početak, jer novi projekti su već u razradi...

Sve o matičnoj firmi možete naći klikom na dugme ispod.

Fasada

Ventilisana fasada se može definisati kao spoljni pokrivač i metod zaštite za zgrade, koji se sastoji od šupljine između konstruktivnog zida zgrade i njene fasadne obloge. Pridev „ventilisana“ se koristi jer šupljina omogućava prirodnu i kontinuiranu ventilaciju zida zgrade, slično efektu dimnjaka (hladni vazduh ulazi unutra sa dna i izlazi topao na vrhu). Samim tim, sa „cirkulacijom vazduha“ na zidu, uobičajena vlažnost i tipična kondenzacija tradicionalnih fasada se izbegava i postiže se veći izolacioni komfor.

U pogledu toplotne energije, ventilisane fasade smanjuju količinu toplote koju apsorbuje zgrada u toplim vremenskim uslovima usled delimične refleksije sunčevog zračenja od strane omotača, ventilisanog vazdušnog sloja i zbog primene izolacionih materijala (tvrdo presovana kamena vuna), čime se postiže znatno smanjenje troškova klimatizacije objekta. Obrnuto, zimi, ventilisani zidovi uspevaju da zadrže toplotu, što dovodi do uštede u pogledu grejanja. Ventilisana fasada garantuje visok nivo životnog komfora.

Bravarija

Fasadna bravarija (staklene stene, prozori i balkonska vrata) izrađuje se u potpunosti u skladu sa najnovijim standardima iz ove oblasti. Profili su aluminijumski, velike ugradne dubine štoka u kombinaciji sa trostrukim niskoemisionim staklom, a koji se primenjuju isključivo kod visoko izolovanih objekata, zadovoljavaju standarde pasivne kuće (en. razred A+). Velike staklene stene na dnevnim i spavaćim sobama omogućavaju pun pogled prema terasi i spoljnjem prirodnom okruženju.

Stolarija

Ulazna sigurnosna vrata su blindirana i pružaju maksimalan stepen protivprovalne i protivpožarne zaštite. Sigurnosna kasa-brava sa zaključavanjem u tri smera i šest tačaka, poseduje i tri fiksna šipa za blokiranje šarki, a odlikuje ih visoka zvučna izolovanost. Visokokvalitetna unutrašnja vrata izrađena su od lameliranog drveta, čiji je štok obložen medijapanom debljine 6mm, a okov vrata sadrži tri skrivene šarke i najkvalitetniju magnetnu bravu. Završna obrada krila i štokova je bojeni medijapan.

Podne i zidne obloge

U skladu sa visokim nivoom opremanja kompletnog objekta, kao završna obloga podova dnevnih soba, hodnika i spavaćih soba primjenjivaće se višeslojni parket od najkvalitetnijeg hrasta, velikih formata i vrhunske završne obrade koji garantuje siguran i kvalitetan gotov proizvod, bez narušavanja prirodnog kvaliteta drveta. Odlikuje se izuzetnim mehaničkim svojstvima, trajnošću i savršenim nijansama boja.

Kupatila, kuhinje, vešernice i toaleti oblažu se kompletno najkvalitetnijom granitnom keramikom izrađenom u pločama velikih dimenzija što će ispuniti visoke estetske zahteve i najprobirljivijih korisnika.

Pogledaj
Drag